Οι θάλαμοι βαθειάς κατάψυξης είναι κατασκευή “μονομπλόκ” από πάνελ πολυουρεθάνης επενδεδυμένα με πολυεστέρα σε μορφή “σάντουιτς”.

Διαθέτουν ευτηκτικές πλάκες τοποθετημένες στην οροφή και την πλάτη του θαλάμου για την καλύτερη κατανομή του ψύχους. Διαθέτουν ανοξείδωτους μεντεσέδες και κλείστρα καθώς και γαλβανισμένο ψευδοσασί για μεγαλύτερη αντοχή στην διάβρωση.

Εσωτερικά υπάρχουν διαχωριστικά αλουμινίου για τη δημιουργία αντίστοιχων διαμερισμάτων με πλαστικές σχάρες στο πάτωμα για την προστασία από φορτία. Στα πλαϊνά του θαλάμου τοποθετούνται σκαλοπάτια για την καλύτερη πρόσβαση σ’ αυτόν.

Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης πορτών και στο πίσω μέρος του θαλάμου, για την ευκολότερη φορτοεκφόρτωση με παλέτες ή rollers.

Στις πλαϊνές πόρτες δεν υπάρχουν αντιστάσεις, αλλά διπλά λάστιχα εξοικονομώντας μεγάλα ποσά ηλεκτρικής ενέργειας που χάνεται από τις αντιστάσεις και ανεβάζει το κόστος λειτουργίας. Ο συνολικός συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας αντιστοιχεί σε κ=0.19W/m2K για πάνελ πάχους 130mm και είναι ο καλύτερος συντελεστής θερμοπερατότητας σε θαλάμους μεταφορών.

Όλοι οι θάλαμοι συνοδεύονται από πιστοποιητικά σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.